Vacanta care s-a terminat înainte să înceapă

Îmi imaginez că mulți sunteți în aceeași postură cu mine, cu un chef nebun de vacanță în ciuda tuturor restricțiilor și a pandemiei care parcă nu se mai termină. Anul acesta, desi am fost de două ori la mare, și mi-a prins extrem de bine să mai schimb peisajul, nu pot să zic ca m-am odihnit sau deconectat cu adevărat, motivele fiind două, foarte clare:

  1. în ambele dăți am fost împreună cu copiii, și cine are copii știe că de fapt vacanțele cu copii sunt doar zile obișnuite în care ai grijă de cei mici  doar că în alt loc, și
  2. de fiecare dată am stat puțin, 4, respectiv 5 zile.

Așa că visez la un concediu doar cu soțul meu și mă tot gândesc cum să fac să profităm de mini-vacanța de 1 Decembrie când îmi propun să mă dezlipesc de birou, chiar și dacă ar fi să stau doar acasă pentru 7 zile.

Săptămâna trecută, printre picături, tot vorbeam cu cea mai apropiată mătușa a mea, Ileana, sora mamei mele, și îmi mai trimitea poze cu fiica ei care plecase în Egipt, se distra, iar eu numai că nu băleam pe telefon când vedeam toate astea. Colac peste pupăză, îmi mai trimite și un link cu o super ofertă de all inclusive, la Hurghada, cu plecare din Cluj, 7 nopți cu preț sub 300 de Euro. Deci am simțit că mi se pune pata să mergem și noi. Dar oricum, varianta cu plecarea din Cluj era exclusă și datele de plecare nu se potriveau cu perioada de 1 Decembrie.

Oferta pe care mi-a trimis-o mătușa mea

Așa că duminica trecută am săpat și răscolit în situl Christian Tour pentru o ofertă de Egipt, având în minte să folosesc voucherul care ne rămăsese din mai, când se anulase vacanța din Turcia. Și ce să vezi, am găsit varianta perfectă de plecare, de pe 29 noiembrie, 7 nopți, AI, hotel bun, preț rezonabil. Am căutat inclusiv cât de caldă e vremea și apa mării (care se pare că are o medie de 26 de grade Celsius chiar și în noiembrie). Nu vă puteți imagina în ce extaz am fost și cât am plănuit în cele câteva ore de duminică seara până luni dimineața. Am și aranjat cu mama să vină să stea cu fetele, am vorbit cu Vlad, am făcut o listă scurtă de hoteluri.

Și vine ziua de luni, sun la agenție și printre altele spun că vreau să plătesc cu voucherul, care îmi fusese emis pentru orice destinație, orice vacanță organizată prin Christian Tour. Din asta eu am dedus că practic orice găsesc pe situl lor poate fi plătit cu voucherul respectiv. Dar din păcate aici s-a rupt filmul visului meu, iar eu am trecut instant de la extaz la agonie. Deci nu, nu orice este pe site e organizat de Christian Tour, ci doar anumite excursii sau vacanțe, dar banalul utilizator, așa cum sunt eu nu are de unde să știe asta pentru că, ce credeți, diferențele NU SUNT MARCATE nicăieri. Adică nu ai de unde să știi ce vacanțe sunt organizate de CT și care sunt prin parteneri. Iar bineînțeles vocherul poate fi folosit doar la vacanțele organizate direct, nu la cele organizate prin parteneri. Iar locurile pentru vacanța organizată direct cu plecare din 29 noiembrie erau toate ocupate… toate, toate.

Vă dați seama că pe cât de dezamăgită am fost, m-am și enervat simțindu-mă indusă în eroare prin omisiune. Noi buget extra pentru vacanță acum nu avem, adică nu am cum să scot acum vreo 1.000 de Euro cash ca să plecăm în vacanță, așa că pică varianta de a plăti separat. Iar alte destinații calde în banii aceia, tot la Christian Tour, în aceeași perioadă, nu sunt. Iar de city breakuri chiar nu am chef, aveam chef de vreme caldă și de câteva zile în care doar să zacem și să avem totul la botul calului.

M-am consultat cu niște prietene din grupul de mămici pe care îl frecventez cu încredere, ca să văd daca e cazul sau nu să fac o reclamație la ANPC pentru inducere în eroare. Și așa am intrat în contact chiar cu o tipă care lucrează la agenție și care a fost super drăguță și empatică. Și mi-a explicat că în termenii și condițiile site-ului, pe care le-am bifat ca citite e clar precizat ce și cum și mai ales că ce e pe site trebuie reconfirmat cu agenții de vânzări, iar ceea ce îmi comunică ei are prioritate în fața a ceea ce se găsește pe site. Și se pare că diferențierea pe site a vacanțelor organizate direct de cele organizate de parteneri era în plan chiar pentru anul acesta, dar a venit pandemia, bugetele s-au tăiat… așa că după toate argumentele mi-am dat seama că nu are sens să mă agit cu ANPC-ul căci oricum nu aș fi avut câștig de cauză. Și oricum ar fi fost o altă responsabilitate de care nu aș mai fi avut chef să mă ocup.

Deci ce să zic… așa cum m-am entuziasmat, m-am și bosumflat. Probabil vă întrebați de ce nu caut ceva prin țară, însă cu sinceritate vă spun că sunt cam dezamăgită de turismul în România, simt că pentru anul acesta mi-a ajuns, iar cred că în mini-vacanța cu 1 Decembrie peste tot va fi plin și scump. Și s-ar putea să intram iarăși în stare de urgență, așa că las anul ăsta să se încheie în nota de stat acasă și sper ca măcar la anul să își mai revină lucrurile.

Haide să ne vedem şi pe Facebook