Primim închiderea grădinitelor și a școlilor cu bratele deschise și cu zâmbetul pe buze

Acum câteva ore postam pe Facebook poza de mai sus cu mesajul: ” Dacă se închid grădiniţele şi vom fi nevoiţi să lucrăm de acasă program întreg + avut în grijă copiii, n-o să ne mai vedeţi pe noi aşa de senine cum am fost ieri o perioadă lungă de timp.” Gândurile mele conțineau un fel de wishfull thinking ca grădinițele să nu se închidă, deși știam că e doar o chestiune de câteva ore până urma să apară informația oficială cum că intrăm cu toții în scenariul roșu și cu asta reluăm modul de trai de astă primăvară, noi cu copiii acasă, încercând să facem de toate și nimic bine.

După asta am trecut valea plângerii în grupurile de whatsup, și acum, după încă câteva ore, simt că deja m-am obișnuit cu ideea că s-ar putea ca de fapt scenariul ăsta roșu să țină până prin primăvară. Spre deosebire de astă primăvară, când a căzut cerul pe noi de pe o zi pe alta, de data astă ne pregătim de scenariul roșu de câteva luni. Știu ce înseamnă munca full time de acasă cu copiii prezenți non-stop, mi-am aflat limitele și mi-am descoperit calități pe care nu știam că le am.

Așa că acum lucrurile sunt clare, realitatea e numai una, aceea că ne vom reuni în variantă completă acasă zi de zi, oră de oră, minut de minut. Iar singurul lucru pe care îl pot influența este atitudinea mea față de această situație, atitudine care poate să fie sau negativă sau pozitivă, căci neutru nu prea ai cum să rămâi. Așa că aleg să văd lucrurile printr-un filtru roz, și sunt convinsă că încet, încet, atitudinea mea actualmente forțată spre pozitiv, se va contura natural. O să încerc să îmi organizez o rutină, o să ascultăm mai multă muzică, o să ieșim în parc cel puțin două ore pe zi, chiar dacă asta înseamnă să îmi decalez programul de la birou, o să dorm cel puțin 8 ore pe noapte ca să mă enervez cât mai puțin în timpul zilei. O să fac atât cât pot și nu mai mult, refuz să mă mai stresez. Suntem toți în asta, nu avem cum să performăm nici ca părinți și nici ca angajați ca și când nimic nu ar fi ieșit din comun. Și cu toții ar trebui să ne setăm corect așteptările

Așadar vă invit să lasați în comentarii orice aspect pe care îl precepeți ca fiind pozitiv în această perioadă sau orice idee care i-ar putea încuraja pe oamenii din jurul vostru.

Haide să ne vedem şi pe Facebook