Cresc copiii, crește și mult-iubita lor prietenă, Conni

Iubesc cărțile, ador serile liniștite în care mă cufund în lectură și îmi place enorm să le citesc și fetelor mele. Avem rutina noastră, nici o zi fără lectură, mai ales înainte de somnul de noapte. Le selectez cu atenție cărțile, dar acoperim multe subiecte, de la clasica literatură pentru copii, la cărți despre natură, despre știință sau cărți în genul caută și găsește. Am un stoc ascuns în dulap, căci de multe ori caut reduceri și le iau în avans.

După ce am trecut de cărțile specifice bebelușiei, am descoperit-o pe Conni, draga noastră prietenă preșcolară, care ne-a fost alături neîntrerupt. Publicată la editura Casa, întreaga serie Prietena mea Conni, abordează subiecte concrete din viețile copiilor, cu o gingășie și naturalețe pe care le-am apreciat la fiecare lectură. Textele simple, dar bine structurate și cu un vocabular bogat sunt perfecte pentru vârsta preșcolară.

Însă copiii cresc, Silvia începe școala la toamnă și cu bucurie am aflat că același lucru se întâmplă și cu drăguța Conni. Recent au apărut primele două volume din seria “Să citim cu Conni”, Conni și scrisoarea secretă și Conni și detectivii pădurii. Volumele sunt dedicate în special copiilor peste 6 ani, în ideea de a le citi independent, însă vă puteți bucura de ele și mai repede.

În Conni și detectivii pădurii, cei mici merg în excursie cu școală, dar nefiind atenți la drum, se pierd prin pădure. Calitățile lor de detectiv ai pădurii îi scot la liman. În volumul cu scrisoarea secretă Conni și cu un prieten pornesc într-o aventură cu mesaje secrete, ascunse în sticle și trimise pe râu. Un deliciu pentru copii.

Voi ați descoperit-o pe Conni? Dacă încă nu, eu v-o recomand cu drag, toți copiii și chiar și părinții au ce învăța de la ea.

Haide să ne vedem şi pe Facebook