De ce iubesc vara așa de tare?

Nu sunt sigură de unde e iubirea asta a mea pentru căldură, însă mie zilele caniculare îmi plac. Îmi place să pot dormi dezvelită, îmi place să stau la umbră în soarele amiezii, îmi place cântecul greierilor după o zi toridă de vară.

Anul acesta am reluat tradiția de a veni la Turda în timpul verii, că să petrec cât mai mult timp cu bunicul meu, în curtea în care mi-am trăit copilăria și de care mă leagă atâtea amintiri frumoase. Am și lucrat în umbra viei, cu cotcodăcitul găinilor în fundal, momente pentru care nu pot decât să mă bucur. În prima duminică aici am fost la piscină, ne-am bălăcit bine, am fost și la Cluj, ne-am văzut și cu prieteni, a fost ca un fel de “working vacation”.

Un alt lucru care îmi place vara e că mi-e de ajuns bb cream cu spf, caci la fel cum mă îmbrac mai lejer, mă și machiez în acest fel. Dacă ies seara la o terasă sau o plimbare, mai adaug niște pudră iluminatore care strălucește super în ora de aur, înainte de apus. Și deși sunt o mare fană a rujurilor, de multe ori vara mi-e de ajuns doar un balsam de buze.

Și se scurge timpul, mâine intrăm în ultima lună de vară, deși după cum a fost în anii trecuți, chiar și în septembrie va fi cald și bine. Clasica săptămână la mare o s-o avem în septembrie, merge la bulgari la un all inclusive aproape de plajă, dar care are și pisicină și tobogane, multe zone umbrite, de abia aștept.

Mă simt puțin nostalgică, pentru că va fi fost o vară tare frumoasă, în care și fetele au călătorit mult, și-au văzut bunicii și străbunicii, s-au bucurat de libertate și multă înghețată, s-au distrat cu prietenii la bloc, la curte, le-am citit, le-am iubit, mi-am fost și dor de ele, un echilibru perfect.

Pe 13 septembrie începe o nouă etapă, Silvia școlăriță, și sper din tot sufletul să aibă parte de o învățătoare cât mai potrivită pentru ea. Nici nu vreau să mă gândesc dacă nu cumva următorii 6 ani vor trece ca ultimii 6. Am fost așa de mândră de ea ieri, când am stat la ușă și am tras cu urechea să văd cum se descurcă la evaluarea de nivel pentru cursurile de engleză pe care o să le înceapă din toamnă. Știa să răspundă la aproape orice o întreba profeasoara, cu subiect și predicat, cu entuziasm și siguranță. Îmi place așa de mult de ea, asta pe lângă faptul că o iubesc până la cer și înapoi. Ca să nu mai zic de gălusca cea mica…

Vouă cum vă trece vara, care sunt clipele de care vă bucurați cel mai mult? Acum avem ocazia să ne facem zilele cât mai frumoase, ca mai apoi, după ce vara va fi trecut, să ne uităm cu nostalgie în urmă…

Cred că prima poză pe care mi-a făcut-o Ruxica (era o seara toridă de vară, în Cluj).

Haide să ne vedem şi pe Facebook