Părul lung la bărbati – cum vă place?

Într-una din săptămânile trecute, Silvia i-a zis următoarea replică lui Vlad: “Tati, tu ai părul ca o fată”. Ne-a pufnit pe amândoi râsul, căci ăsta e cumva adevărul majorității. Fetele au părul lung și băieții au părul scurt. Iar chestia asta a observat-o și Silvia, în nici un caz nu cred că m-a auzit pe mine vreodată făcând o astfel de “clasificare” și cu atât mai puțin pe Vlad.

Codița lui Vlad

Eu l-am convins pe soțul meu să își lase părul lung, căci mi se pare că are un păr superb, în care îmi place să-mi bag mâna, să-l ciufulesc și să-l admir. Însă știu că nu asta e norma, mai ales după mulți ani în care părul lung la bărbați a fost mai mult o formă de nesupunere, un semn de rebeliune împortriva regimului comunist care îi voia pe toți la fel. Am mai auzit chiar povești despre băieți care erau luați de pe stradă și duși cu forța la secțiile de poliție și tunși scurt împotriva voinței lor. Mă gândesc că am ajuns în extrema asta după ce, istoric vorbind, părul lung a fost tot timpul un semn de putere, începând cu pilda biblică a lui Samson și continuând cu regii și nobilii europeni și chiar din ținuturi mai îndepărtate, cam pe tot parcursul istoriei. Doar acum, recent, în ultima sută de ani și un pic, bărbații sunt tunși scurt.

Să fie oare întreținerea mai grea a părului lung și viteza secolului în care trăim, în care ne dorim ca totul să fie practic și ușor? Pe de cealaltă parte secolul XX ne-a adus multora apă curentă în casă, putem face duș oricând ne dorim, avem la dispoziție produse dedicate, șampoane antimătreață sau șampoane pentru păr gras. Plus că majoritatea femeilor nu am renunțat la părul lung, deci fac în continuare “efortul” întreținerii lui.

Șamponul actual pe care îl folosește Vlad

În discuție ar putea intra și domnii care o dată cu vârsta încep să își piardă din păr, dintre care mulți fac tot felul de tratamente împotriva căderii părului. Am un prieten care după ce a început să chelească și-a tatuat partea frontală a capului ca să arate ca și cum ar fi părul ras, iar restul părului pe care îl mai are îl rade tot timpul. Nici nu se observă diferență.

Așa că de ce să nu se bucure și bărbații de păr lung atât cât il au? Mie tare mult îmi place părul lung la bărbați și mi se pare că le sporește atractivitatea. Vouă cum vă place? Lansez întrebarea pentru toți care mă citiți, femei sau bărbați și m-aș bucura să aflu părerea voastră.

Haide să ne vedem şi pe Facebook