Toamnă dulce toamnă

Zilele astea nu mai e nici vară, nici toamnă. Dimineața îti vine să pui pe tine cel mai gros pulover de lână, iar la prânz cele mai lejere sandale. După două săptămâni de școală am reușit să intrăm într-o oarecare rutină, iar faptul că prind răsăritul de pe la 6 30 mă ajută în trezirile cam matinale. Încă mă forțez să finalizez orice activitate la 22 30 ca să apuc să prind 8 ore de somn. Altfel, cu mai puține ore de somn, îmi încep ziua bine, dar mi-o sfârșesc prost, sunt ca și copilașii de doi ani cu diverse tantrumuri atunci când nu dorm destul. Pe principiul – înaintăm în vârstă dar nu ne prea schimbăm.

Totuși, seara după ce adorm fetele îmi mai rămâne circa o oră pe care o pot folosi pentru plăceriilor proprii, fie că e vorba de un film sau o carte, un pahar de vin sau o baie caldă. Contez și pe miciile detalii cum ar fi un demachiant cu apă de trandafiri sau o apa florală înmiresmată care mă duce cu gândul înapoi la vară și la zilele liniștite de vacanță. Dacă îmi și spăl părul, adaug o picătură de ulei de păr Kerastase, o minune de produs, cu adevărat prețios (și la calitate, și la cost).

Toamna îmi place și să reamenajez prin casă, să fac curat în profunzime, să organizez toate hainele și ustensilele de gătit. Am în plan să renunț și la toate plantele de pe balcon, deja cam uscate și care nu mai îmi aduc nici o bucurie și să le înlocuiesc cu ceva mai tomnatic. Apoi în weekend să ies cu un ceai, înfofolită într-o pătură și să mă pierd în gânduri. Bine, mă voi pierde pentru maxim 5 minute, până la primul “mama”. Dar chiar am învățat să apreciez orice mic moment de respiro.

Bineînțeles, am planificat și o mică excursie spre zona Făgărașului pentru când vor fi fetele în vacanța în octombrie, abia aștept să ne conectăm în 4 și să mai luăm o pauza de la viața citadină. Sper să prindem vreme bună și să am ce impresii frumoase să împărtășesc cu voi. Am mai avut o încercare pentru o scurtă ieșire în Anglia, la tatăl meu, dar până am găsit un site funcțional de pe care să cumpăr biletele, prețul lor s-a mărit destul de mult, așa că planul a picat. Acum ceea ce îmi doresc este să nu ne treacă UK pe lista țărilor roșii, astfel încât măcar mama mea să poată merge câteva zile în curând.

Voi ce gânduri de toamnă aveți?

Haide să ne vedem şi pe Facebook