După ani în care am ezitat, mi-am făcut în sfârșit suvite

Nu am apucat încă să vă povestesc ce a fost cu schimbarea culorii părului meu, de fapt nu am schimbat chiar culoarea, ci am decis să-mi fac niște suvițe. Voi știți că eu am mai avut tentative de a-mi deschide părul la culoare, dar n-a ieșit nimic fain, așa că am revenit de fiecare dată la un șaten mediu spre închis. Însa culoarea asta relativ închisă, desi e preferata mea pentru părul meu, are două mar hibe: o dată cu trecerea timpului mi se pare că îmi înăsprește trăsăturile și doi, mi se văd extrem de evident radăcinile albe.

Așa că tot sfătuindu-mă cu stylista mea preferată am decis să adopt soluția șuvițelor, nu prea deschise, ci deschise doar cu câteva tonuri mai mult decât părul meu. Iar pe 14 februarie, după 5 ore la coafor am venit acasă proaspăt tunsă și suvițată, spre marea bucurie a lui Vlad. Mi-a luat puțin să mă familiarizez cu noul aspect, parcă initial m-am privit cam circumspect în oglindă, dar a doua zi, când m-am văzut la lumina zilei, m-am îndrăgit complet (ca să nu zic chiar îndrăgostit complet ?).

O prietenă mi-a atras atenția să-mi caut un șampon pentru păr blond ca să nu mi se îngălbenească ciudat suvițele după mai multe spălări. Așa că mi-ai luat un vârf de gamă, de la Kerastase, de care sunt foarte mulțumită. Îl folosesc în paralel cu un șampon pentru îngroșarea firului de păr, de la Wella, care îmi dă volum așa cum îmi place, și-mi face părul bouncy. Ce păcat că nu avem și în română un echivalent pentru cuvântul ăsta – bouncy. Pentru firele albe e de ajuns o vopsea pentru păr șaten o dată pe lună, sau chiar o dată la două luni, de altfel asta fiind si perioada la care ar trebui să îmi refac suvițele.

Un șampon excelent pentru părul blond sau șuvițat
Perfect pentru când ai nevoie de mai mult volum

Un singur dezavantaj văd la noua culoare, parcă nu mai îmi stă așa de bine cu rujuri roșu-corai, în schimb rozurile sunt dintr-o frumoasă poveste. Și să nu mai zic de roșu-maroniu, culoare pe care n-am prea putut-o purta până acum, însă mi se pare că merge de minune.

Acum abia aștept să vină vara și să îmi văd părul acela de plajă (beach hair în engleză), care se deschide la culoare tot mai mult pe zi ce trece și să mă asortez cu rochii albe și bijuterii aurii.

Haide să ne vedem şi pe Facebook