Cel mai fain revelion din viata mea de adult

Am ales în mod expres să mă refer la viața mea de adult pentru că nu cred că aș mai avea cum să mă distrez vreodată cum o faceam în vremea liceului. Și nu că pe vremea aia faceam cine știe ce chestii interesante însă atunci toate experiențele erau noi, abia așteptam să scap de părinți, dansam până în zori și NU aveam copii :D. Revenind, așadar… de data asta am decis să nu ne facem prea multe planuri, să nu cheltuim prea mulți bani și să nici nu ne obosim.

Spre bucuria noastră niște prieteni au descoperit că una dintre trattoriile din centrul vechi avea program normal de revelion, adică pur și simplu funcționa ca într-o zi obișnuită. A fost de ajuns să ne facem rezervare și în rest ne-am bucurat de o seară între prieteni. Am mâncat spaghete cu creveți și ardei iute, am băut un Sheridan’s, Vlad a ales pui cu gorgonzola și risotto și și-a făcut damblaua cu mai multe whiskyuri duble. În total am avut de plată cam 160 de lei, plus ce am lăsat bacșis. Atmosfera a fost super relaxată, era plin și toți erau cu chef. Majoritatea erau cu rezervare, dar am văzut că au primit și walk-ins (nu cred că avem în română un echivalent). La restaurant am ajuns pe la 9 fără un pic și la 23 am plecat spre Piața Constituției unde urma să aibă loc un spectacol de artificii.

Am ajuns repede pe jos din centrul vechi, noi și un puhoi mare de cetățeni. Când am ajuns în zonă am încercat să ne strecurăm în fața scenei dar nu am avut nici o șansă căci căile de acces erau atât de îngustate de niște garduri de protecție încât totul era sugrumat. Așa că am ciocnit micile sticle de vin spumant pe bulevardul Unirii, în zona din spatele scenei. Am aprins și niște steluțe și ne-am minunat de artificii. De fiecare dată când le văd live mi se face pielea de găină. A fost tare frumos și aseară.

După ce s-au terminat am încercat din nou să mergem spre scenă dar din nou aceeași fază cu accesul îngustat și blocat. Erau unii care încercau să ajungă spre Unirii, iar alții spre piață. Efectiv ne blocam unii în alții și mi se părea că e fix tipul de înghesuială periculoasă unde se pot întâmpla accidente din alea în care se calcă în picioare unii pe alții. Lumea nu a mai avut răbdare și au început să dezmembreze gardurile. Deși poate părea un act de vandalism chiar și eu cred că a fost singura soluție de decongestionare. Unii erau beți, alții erau cu bebeluși în sistem, unii erau mai în vârstă, ce să zic, nu a fost o scenă prea plăcută. Nota 4 pentru organizare. Și nu trebuie să ai cine știe ce cunoștințe despre dinamica mulțimilor că să îți dai seama din start că o astfel de organizare a spațiului nu avea cum să funcționeze. Noroc că nu a avut loc nici un accident.

Am trecut și noi prin spărtura din gard și am ajuns să ascultăm ATB, am și dansat puțin, exact cum făceam acu’ vreo 16 ani, fix pe aceeași muzică. Am spart gașca pe la ora 1, deja îmi era cam frig și cam somn, și ca să fiu sinceră până la capăt, de fapt mă tot gândeam la Ruxandra pe care încă o alăptez noaptea.

Când am ajuns acasă singura care încă petrecea era Silvia, la desene, am desfăcut împreună cu ea o șampanie de copii și cam asta a fost. Vom mai aplica rețeta și la alte revelioane.

2 comments:

Comments are closed.

Haide să ne vedem şi pe Facebook