Ce îmi doresc în 2019

Da, îmi imaginez că vor fi niște sprâncene ridicate din cauza clișeului cu rezoluțiile de început de an, însă cred că este momentul prielnic pentru oricine să-și pună un pic de ordine în gânduri și să dea o șansă nouă țelurilor pe care și le propune.

Deci ca tot omul, am și eu o listă de lucruri pe care îmi propun să le realizez și iată-le într-o ordine oarecare:

  1. Vreau să-mi sun bunicii mai des, mult mai des. Sunt o norocoasă care are încă doi bunici, un bunic la Turda și o bunică la Bacău de care mi-e constant dor, dar pe care nu îi văd și aud destul de des. Sper ca în 2019 să se schimbe asta. I-am și invitat să vină la noi în vizită în primăvară, să stea câteva zile, să ne bucurăm unii de alții pe îndelete.
  2. Tot legat de familie, anul acesta, indiferent de ce alte proiecte îmi propun să realizez, vreau ca în fiecare zi să mă conectez o ora cu fetele mele, doar cu ele, fără ca nimic să ne deranjeze (ecrane, telefoane, discuții între adulți etc.). Fie că asta înseamnă să stăm pe covor să ne jucăm, să citim, să ne jucăm de-a v-ați ascunselea prin parc, nici nu prea contează. Doar să fim noi și iubirea noastră.
  3. În 2019 vreau să cheltui și mai puțini bani pe lucruri. Indiferent că e vorba de haine, cosmetice, de-ale casei. Și în 2018 am fost destul de echilibrată la capitolul ăsta, dar 2019 va fi unul în care voi chibzui și mai mult ce îmi doresc cu adevărat și pe ce merită să dai banii.
  4. Iar legat de cosmetice, îmi propun să mă informez temeinic despre brandurile cruelty free, adică acelea care nu testează produsele pe animale. Pentru că vreau să reduc până la excludere orice produs care nu respectă principiul acesta. Și cred că nu o să fie un țel prea greu de atins, sunt destule branduri care aderă la politica asta.
  5. Grow Up Romania – un proiect căruia vreau să-i dedic și mai mult timp pentru că implicit îmi dedic timpul pentru îmbunătățirea calității vieților noastre. Am început ca voluntar, apoi inițiatoarele grupului mi-au propus să ajut la înființarea ONG-ului ca membru fondator, iar la anul sper să pot implementa niște proiecte proprii în cadrul asociației.
  6. Cine nu cunoaște pasiunea mea pentru social media și în special Youtube? Sper ca în anul 2019 canalul meu să ajungă la 20.000 de abonați, să produc conținut cât mai relevant și să sudez o comunitate implicată. Am început prin a-mi structura un plan de bătaie, niște rubrici recurente și colaborări interesante. Iar săptămânal un articol pe blog.
  7. 10 cărți, nici mai mult, nici mai puțin. De fapt, dacă vor fi mai multe voi fi tare bucurosă, dar sper să am timp și energie măcar de 10. Și ca să nu fie timp pierdut, aveți ceva recomandări de cărți bune, bune?
  8. Vă mai spuneam eu că îmi doresc tare mult o direcție mai puțin consumeristă și mai mult minimalistă, iar în 2019 îmi propun să scap de tot surplusul de lucruri de prin casă, mai ales de cele de gătit și de jucării inutile. Mi-am făcut și liste cu sertare de organizat, lucruri de vândut sau de donat, trebuie doar să mă apuc de treabă.
  9. Sport, miscare, sănătate. O dată pe săptămână, lunea dimineața, aproape de casă, o oră de aerobic. E o grupă specială pentru mame, dar încă nu ne-am strâns destule, se mai băgă cineva? E în zona mall Vitan.
  10. Rezoluția numărul 10 este să mă țin de ce mi-am propus mai sus. Destul de simplu, nu?

La Mulți Ani și să aveți un 2019 satisfăcător!

4 comments:

La multi ani si mult succes in realizarea obiectivelor! M-au inspirat si cred ca mai adaug si eu cateva la lista mea. 🙂
Doua recomandari de carti recent citite care mi-au placut mult: “Adolf H. Doua vieti” – E. E. Schmitt (de altfel orice am citit de el mi-a placut tare mult) si “O cale ingusta spre nordul indepartat” – Richard Flanagan.

Comments are closed.

Haide să ne vedem şi pe Facebook