Ce să faci de Halloween chiar dacă nu ai costum

Peste câteva zile este din nou Halloweenul iar eu recunosc că la noi în casă este motiv de bucurie și sărbătoare. Acum că fetele au mai crescut puțin iar Silvia chiar înțelege că este o ocazie perfectă pentru a ne ieși din rutină, de a ne costuma și distra, pun și eu obrazul la bătaie, la propriu. Din păcate costum nu am, dar cel mai simplu și rapid lucru pe care îl pot face ca să intru și eu în atmosferă este un machiaj de Halloween simplu și interesant. Chiar mă uitam pe Pinterest zilele astea cum m-aș putea machia mai neobișnuit, iar pe Notino am găsit palete de makeup speciale pentru ocazia asta.

Am auzit mulți critici ai acestei sărbători care nu ne aparține, cum că este despre păgânism și lucruri malefice, dar eu țin minte cu drag despre cum am aflat de ea și cum de mi-a rămas la suflet. Profesoara noastră de engleză din generală, iubita mea Vicky, era cea care ne povestea deseori despre cultura anglofonă, despre ce sărbători au, despre cum își beau britanicii ceaiul la ora cinci și multe altele pe care noi le ascultam fascinați. Să fi fost vreo 29 octombrie, în clasa a 5-a, când ne-a povestit despre Halloween, iar apoi chiar în ziua sărbătorii, când ea a ajuns în clasă și a vrut să se așeze, un coleg cu o mască hidoasă pe cap ieșit de sub catedră și a speriat-o. Cu toții am râs, deși Vicky nu înțelesese inițial de ce i s-a făcut respectiva farsă, atât de neobișnuit era să se întâmple ceva de Halloween.

Eu cred că pot să preiei orice, inclusiv din chestiuni culturale aduse din Occident, iar sculptatul dovlecilor este unul dintre cele mai faine obiceiuri pe care le-am adoptat.

Dar mai bine să vă arăt câteva idei simple pentru mame ocupate pe care le puteți realiza cu un pic de răbdare. Pentru ca produsele să vă ajungă până joi vă recomand să dați o comandă azi sau mâine cel târziu.

Selfmakeup la 4 ani


Haide să ne vedem şi pe Facebook