Rubrica de marti, despre ce mi-a plăcut în săptămâna care a trecut – ep.3

Săptămâna trecută mica mea rubrică a fost în vacanță, așa cum am fost și eu și fetele mele. Cei care sunt părinți pot să înțeleagă ușor de ce a trebuit să ia vacanță și rubrica.

Am fost la Turda zilele astea, ne-am distrat mult în aer liber, în curtea bunicului meu, am făcut masa de Paști în familie și pur și simplu ne-am bucurat unii de alții.

Zilele astea chiar am simțit că am avut timp să mă uit pe săturate la Youtube, m-am uitat și la un film despre care vă povestesc pe scurt mai jos, am și citit, am avut timp să-mi sun nașa și să stau la povești cu bunicul meu.

Pe Instagram l-am descoperit pe Doctor Mihail, specialist în chirurgie generală, un fel de doctor Mike de România (sper să considerați comparația flatantă, eu așa o consider), care despică diverse subiecte de interes general, încercând să demonteze mituri populare. Ulterior i-am descoperit și pagina web, mi-a atras atenția prin aspectul super profi și informațiile relevante pe care le publică. Mă bucur să observ tendința asta a medicilor de a se afișa în sfera online pentru a mai contracara pseudoștiința mult prea răspândită în ultima perioadă.

La Turda am revenit la cofetăria Savarina pentru a mânca o pizza în familie, deși știu că sună ciudat alăturarea de termeni. Cofetăria funcționează în același loc de când eram eu mică, a fost evident renovată și extinsă cu un mic bistro unde coc o bunătate de pizza. Dacă aveți drum prin Turda, vă recomand localul cu drag, e mai puțin celebră decât bine cunoscuta pizzerie Dana, de aceea cred că se străduie mai mult. Și le și iese.

Tot de la Turda am pornit și spre Bacău, am fost pentru două zile la bunica mea de acolo, mama tatălui meu. De când eram în liceu nu am mai făcut drumul ăsta și pot zice cu mâna pe inimă că nimic nu s-a schimbat, e tot plin de gropi. Poate doar că e mai aglomerat. În schimb Bacăul e un oraș care arată bine, ține pasul cu vremurile și mai ales cu retailul. E plin de magazine și farmacii, ca în toată România.

Vă ziceam mai sus că am avut timp și de un film, am văzut Reality Bites cu Winona Ryder și Ethan Hawke, producție din 1994. Mi-a făcut așa o plăcere să vă evocată epoca dinaintea internetului, epocă pe care am trăit-o și eu și pe care parcă am uitat-o cu totul. Mi-a deschis un apetit teribil să vă mai multe filme și am decis să continui cu trilogia Before Sunrise, Before Sunset și Before Midnight.

Duminica de Paști am petrecut-o în familie, am făcut o masă simplă acasă la bunicul meu, am ciocnit ouă și am stat de povești. Luni Silvia a primit primii ei udători, vă las filmulețul mai jos, iar apoi ne tot întreba dacă mai vin și alți băieți la udat. Noi ar fi trebuit să fim la Oradea de luni până marți, într-un mic citybreak adult only, însă planurile ne-am fost date peste cap căci soțul meu nu s-a simțit bine. Sper să putem recupera cât de curând.

d

Haide să ne vedem şi pe Facebook