Rubrica de marti, despre ce mi-a plăcut în săptămâna care a trecut – ep.2

Mă văd nevoită ca în primul rând să-mi exprim bucuria că am reușit să scriu un nou articol din seria cu rubrica de marți. Deși mi-am luat notițe toată săptămâna despre ceea ce vreau să includ, iată că totuși am intrat pe ultima sută de metri cu articolul propriu zis și mă simt ca un student față în față cu foaia de examen. Deci să începem.

Cu florile de la Unirii. Pentru cei care nu știu, noi locuim în București, aproape de zona centrală, mai exact pe lângă Piața Unirii. Nu știu cum de sau cine s-a ocupat de peisagistică anul acesta, însă parcul din zona fântânilor arată excepțional. Este de o frumusețe de nedescris, plin de lalele, gazon gras și dens, bănci curate și în mare parte oameni zâmbitori. Mi-am tot făcut drum pe acolo, tocmai ca să mă pot benocla la gingașele flori.

Cum zilele de primăvară sunt perfecte împreună cu niște fursecuri bune, lansez aici invitația de a poposi la patiseria Casandra de la Piața Romană. Am dat întâmplător de ea, sau mai bine zis am redescoperit-o, pentru că o știam de când eram în facultate. Acum e renovată, are un iz de patiserie italiană de familie, iar fursecurile au fost delicioase. Am luat un platouaș cu diverse. Prețul pe kilogram mi s-a parut bun pentru București, 59 de lei.

Despre o carte nou-descoperită nu vă pot povesti săptămâna aceasta pentru că nu prea am avut timp de subiectul ăsta, în schimb vreau să vă fac o recomandare de librărie online dedicată copiilor, Librăria lui Andrei, special gândită pentru românii de peste hotare. Au o selecție nemaipomenită de titluri, tot unul și unul, livrează în toată Europa, iar secțiunea de blog e mereu actualizată cu articole interesante. E o mică afacere de familie, Andrei fiind puștiul lor, un băiat foarte inteligent și creativ.

Luni seara am fost la o mică petrecere de lansare a unui nou gel dezinfectant pentru mâini, Clineo, unde am urmărit cu mare plăcere o discuție liberă de prejudecăți, despre ce înseamnă să fii mamă, între Alice Năstase, Anca Serea și Ana Nicolescu. Sunt trei femei pe care le admir în adevăratul sens al cuvântului, mi se pare că sunt chiar exemplele alea de 3 ori femeie. Dialogul a fost moderat de Alex Zamfir de la celmaibuntata.ro, un om savuros, plin de umor și înțelepciune.

Și ca să închei articolul într-un ton dulce, la propriu, vă las mai jos câteva poze de la Aloutte, unde am fost să beau o cafea cu o prietenă duminică dimineața și nu m-am putut abține de la un dolce di latte. Știți cum era? Se topea în gură, fraged și pufos. În localul ăsta am făcut botezul Ruxandrei, am fost tare mulțumiți și îl regăsesc de fiecare dată cu drag.

Haide să ne vedem şi pe Facebook