Cărti pentru copii de la mic la mare despre corpul uman

Când am început să planific seria cu “Cele mai frumoase cărți pentru copii” mi-am imaginat că lunile de vară sunt momentul ideal pentru a discuta despre corpul omenesc. Toți umblăm cu mai puține haine pe noi, mergem la plajă, suntem mai mult ca niciodată expuși la diversitatea corpului uman. Iar cărțile ne pot veni în ajutor pentru a le explica celor mici ceea ce văd, cum funcționează fascinantul mecanism al vieții. Așa că am decis să vă prezint mai multe cărți cu această temă, luându-le în ordinea vârstei pentru care se potrivesc.

Corpul Omenesc – Editura Rao (1-3 ani)

Seria Larousse, Enciclopedia Celor Mici

Din punctul meu de vedere este cartea perfectă pentru cei mai mici dintre cititori. Explicații simple și scurte, desene relevante dar cu puține detalii, pagini grosuțe și plastifiate, coperți buretate, format mic și ușor. La final găsiți inclusiv abțibilduri și un puzzle cu piese mari și cartonate. Din păcate carte este momentan indisponibilă online, sper ca cei de la Rao să o republice, dar s-ar putea s-o găsiți prin diverse librării de cartier.

Mă spăl pe dinți, folosesc olița – Editura Casa (2-4 ani)

Coleția Junior 

O cărticică superbă, cu coperți și pagini cartonate care îi încurajează pe cei mici să urmeze regulile de igienă, aducând argumente pe înțelesul lor. Mai toți cei care avem copii cred că am întâmpinat reticență când vine vorba de spălat, iar mesajele cărții ne vin în ajutor. 

Cum funcționează corpul tău – Editura Corint Junior 

Potrivită pentru copii de vârstă școlară volumul introduce mai multe concepte noi, mai complexe și detaliate. O idee tare bună și inedită este comparația diverselor sisteme cu niște laboratoare.

În videoclipul de pe YT vă arăt și alte cărți cu acceași temă, volume care ne sunt tare dragi și pe care le studiem periodic. 

Haide să ne vedem şi pe Facebook