Vine iarna, bine-mi pare, tenul meu protectie are

Nu îmi vine să cred cât de repede a venit iarna anul acesta, și nu doar că a trecut repede timpul, ci am și avut zăpadă serioasă în București chiar de la început de decembrie.

Și o dată cu venirea frigului vin și două probleme pentru care caut tot felul de soluții an de an. Mă refer la cum reacționează tenul meu mixt la frig (și mai ales la vântul rece) și la cum mi se usucă și crapă pielea de pe mâini. Dar pe lângă frig vreau să mai punctez încă două elemente care întotdeauna înrăutățesc lucrurile: momentele în care nu beau destulă apă, chiar am observat că în cazul meu optim ar fi să mă hidratez zilnic cu doi litri de apă și nu alte lichide, și afurisitele de fermoare de metal de la geaca mea cea mai groasă. Legat de apă e clar, vara, iarnă, tenul oricând va fi mai sănătos și va arată mai bine dacă bei destulă apă.

Dar legat de fermoare, vai cât mă pot enerva, mai ales când deja pielea mâinilor mi-e deja puțin uscată sau crăpată și bag o mână fără atenție sau fără mănușă în buzunar și simt cum mă zgâriu. Când mi-am cumpărat geaca nici prin cap nu mi-a trecut problema asta și mi se pare că arată chic cu fermoarele aurii. Așadar contracarez printr-o colecție întreagă de creme de mâini la care tot adaug periodic, și pe care îmi place să le am disponibile peste tot – în fiecare poșetă, în portfard, în dulăpiorul din baie și neapărat la capul patului.

Crema pe care o am momentan în portfard, miroase superb

La fel, sunt tot timpul în căutarea unui creme hidratante pentru față, încerc constant variante și parcă în fiecare an fac descoperiri mai bune decât precedentele.

Testată, cumpărată, foarte bună

Și tot legat de îngrijirea tenului, ce îmi place foarte mult să fac seara, mai ales după câte o zi în care am stat mult afară în frig, este să-mi dau cu un balsam de buze delicat și hrănitor. Dacă nu fac pasul ăsta, pe dimineață o să mă trezesc cu buzele uscate și rujul n-o să se așeze deloc frumos (da, mă dau cu ruj chiar și când lucrez de acasă).

Per total, nu fac nimic complicat și nu-mi schimb fundamental rutina de îngrjire în timpul iernii, însă totuși cred că e nevoie să acordăm ceva mai multă atenție tenului și mâinilor, mai ales că le consider cartea noastră de vizită.

Haide să ne vedem şi pe Facebook