Machiajul la plajă – da ori ba?

Transmisiune în direct de pe plaja din Constanța unde am venit zilele acestea împreuna cu mama și fetele mele, pentru câteva bălăceli și o cură de soare. Am avut noroc de vreme tare bună, după multe zile cu ploaie și parcă o primăvară care nu se mai termina.

Recunosc că nu am mai fost de mult timp în România la mare, și vă marturisesc că am rămas complet surprinsă de cât de machiate sunt fetele pe plajă. Și mai mult decât machiaj, se pare că sunt la modă buzele botoxate, dar asta merită un articol separat. Din ce am observat machiajul “minimal” e fondul de ten, anti-cearcănul, genele false, contouring și ruj. Adică absolut nici o diferență față de machiajul obișnuit de zi cu zi pentru unele tipe. Eu știu că româncele sunt foarte cochete și în mare parte îngrijite, dar în astfel de zile parcă nu rezonez cu abordarea.

Pentru mine, atunci când merg la plajă, e important să îmi simt și fața mai aerisită, mai lejeră și cât mai hidratată. E drept că în ultimii ani am apelat tot timpul la o cremă bb, pentru că am nevoie și de un pic de acoperire și sunt atentă să caut un produs care are ca bază acidul hialuronic. Cu siguranță ați auzit de conceptul ăsta prin reclame, la fel ca și mine, și sunteți îndreptățite să vă întrebați dacă nu cumva e doar un tertip de marketing. Însă nu, acidul hialuronic este o moleculă care poate reține până la 1000 de ori greutatea ei în apă, iar atunci când intră în piele efectiv netezește epiderma, fiind unul dintre cele mai importante elemente când vine vorba de hidratarea pielii.

Eu folosesc de câteva săptămâni bb creamul – Missha M Perfect Cover, care are SPF 42, deci e excelent și pentru o zi de plajă. Am descoperit recent brandul Missha prin recomandarea uneia dintre voi, care mi-a scris pe FB de aceste produse coreene de o calitate foarte bună.

Missha M Perfect Cover

Pe lângă crema bb, în unele dimineți stau în cumpănă dacă să îmi dau și cu mascara, însă îmi trece rapid când mă gândesc că bălăceala cu fetele ar putea însemna și ochi manjiți.

Pentru mine asta înseamnă plaja, să fii mai lejeră din toate punctele de vedere, doar costumul de baie, machiaj minimal sau deloc, păr în vânt și relaxare pe toate planurile.

Voi cum vă machiați la plajă?

Haide să ne vedem şi pe Facebook