Ce vreau să îmi cumpăr de la Iarmaroc Zen

Vă spuneam eu mai pe la începutul anului că îmi doresc să ajung la un stil de viață mai minimalist, dar asta e totuși mult spus, hai să zicem să reduc din curentul consumerist care îmi domina stilul de viață. Și până acum sunt mulțumită de rezultate. Nu am căzut în nici o extremă, însă sunt mult mai atentă la ce cumpăr, care este originea bunurilor, dacă sunt provenite de la un producător local sau nu, caut mai mult calitatea și originalitatea. Și cumpăr mult și la mâna a doua. Același principiu îmi ghidează și achizițiile pentru fete, iar în general am încercat să dau mai puțini bani pe lucruri și mai mult pe experiențe.

În același timp am ajuns la concluzia că e super important să ne susținem unii pe alții pe plan local, în ciuda globalizării care ne calcă pe bătături zi de zi. Poate o să vă mai povestesc eu mai multe despre asta cu o alta ocazie. 

Acum vreau să vă reamintesc de târgul concept care o să aibă loc duminică la Nod Maker SpaceIarmaroc Zen, pentru care am o listă scurtă de cumpărături, care bifează toate criteriile sănătoase de mai sus, local, sustenabil, de calitate și puțini bani cheltuiți. Nu că ceea ce vreau să cumpăr ar fi neapărat ieftin, însă nu vreau să cumpăr mult, vreau să cumpăr puțin și de calitate, și vreau să mă bucur și de eveniment. Și târgul în sine bifează toate criteriile, e deja a 5-a ediție la care particip și vă împărtășesc cu sinceritatea că este un concept unic, atent organizat, cu expozanți unul și unul. Nu veți găsi branduri ale marilor corporații, așa cum suntem obișnuiți să vedem mai peste tot, în schimb putem discuta direct cu antreprenori care vând produse în care pun o părticică din suflet, oameni pentru care fiecare client în parte e cel mai important.

Încep lista cu un tricou pentru bambina mea cea mare, Silvia, o piesă care cred că i se va potrivi la fix, atât prin prisma mesajului imprimat cât și prin faptul că e negru. Asta înseamnă că îl va putea mai multe ore fără să fie necesar să il schimb pentru că nu se vor vedea petele. Nu știu cum face însă murdărește rău tot ce poartă. 

Mi-a mai rămas gândul la o traistă ilustrată (ce cool sună treaba asta) a Andrei Alexa Anastasia. Foarte frumoase lucrușoare, cu impact pozitiv asupra mediului.

Anastasia Alexa

https://www.facebook.com/anastasia88alexa/

Deși nu am buget, o să decid la fața locului dacă o sa fac totuși o investiție într-un ineluș subțire care să vină în completarea verighetei. Îmi place atât de mult cum arată genul ăsta de inele suprapuse, dar până acum nu am avut nimic care să se potrivească cu verigheta. 

Și cam atât de shopping propriu-zis, bine, poate mai dăm banii pe o măslină acolo, un ceva bunuț de mâncare, însă aș vrea să ne completăm vizita cu atelierele de educație financiară ale BCR, special create pentru cei mici. Chiar sunt curioasă ce vor avea la stand având în vedere că există atât de puține resurse și informații în legatură cu educația financiară a copiilor.


https://www.facebook.com/scoaladebanibcr/

Și o să încheiem cel mai probabil cu o oprire la standul Thermomix, o investiție pe care o am în wishlist de câteva luni bune deja, dar care tot nu se va materializa prea curând. În schimb vreau să văd cum arată noul model nou lansat, sper să îl aibă disponibil, se anunță a fi un fel de state-of-the-art al roboților de bucătărie inteligenți. 


https://romania.thermomix.com/

Și totuși nu pot să nu reamintesc de prezența Grow Up Romania la târg, știți doar că e proiectul meu de suflet, treceți și pe acolo pentru a vă informa despre cum puteți ajuta ca să avem un oraș mai prietenos cu toți locuitorii lui.

O să închei cu invitația de a participa și la vot, nu doar la târg, iar toate detaliile despre Iarmaroc Zen le puteți citi în Revista Margot.

Haide să ne vedem şi pe Facebook