De data asta despre RDS

Acum vreo doua zile imi plateam factura online la RCS/RDS (cum le place lor sa zica) si cu mare surprindere observ ca au lansat un abonament de net cu viteza de 1 giga pe secunda. A fost un moment din acela “ai sa ma bata sfantu'” si nu mi-s foarte dese momentele astea. Ca idee, cred ca majoritatea dintre noi au acasa abonamente de 100 mega pe secunda, asta insemnand ca luam o melodie mp3 in mai putin de o secunda si un film baban cam in 15 minute (bineinteles, ma refer ca luam legal, cu plata :D). La un abonament de 100 de mega nu cred totusi sa depasim vreodata 15 mega pe secunda, in mod real. Asta inseama ca la unul de 1000 de mega pe secunda am avea o viteza reala de vreo 150 de mega pe secunda!!!! Adica cateva secunde sa iei un film blu ray!!! Cred ca acest super abonament isi gaseste baza doar in faptul ca la noi se downloadeaza in draci, cum suntem cu totii obisnuiti, fiindu-ne cred, imposibil sa renuntam vreodata la tipul asta de relatie cu internetul. Un prieten apropiat care locuieste in Germania (da Lucky, tu – apropo de Lucky, el e stelist, sa se stie) mi-a zis ca acolo nu ai cum sa iei de pe torente pentru ca dupa cateva secunde de download efectiv se intrerupe. Nu cred ca o sa ne mai ia mult sa depasim Coreea de Sud la viteza de net si atunci chiar o sa fim cei mai grozavi de pe planeta la ceva :D.
Nu ma pot abtine sa nu-l citez pe un tip Valentin Popoviciu, de la RDS, care zice asa: “Cu aceasta oferta vrem sa pregatim utilizatorii pentru viitor. Informatia ajunge in dispozitivele utilizatorilor de pana la 10 ori mai rapid decat pana acum, iar internautii au practic acces, in acest moment, la viteze ce le vor asigura nevoile actuale si viitoare de comunicare. Cu noile Fiberlink 500 si Fiberlink 1000, ce permit acces la viteze de download de pana la 500 Mbps, respectiv pana la 1000 Mbps, abonatii Digi se conecteaza astazi la viteza viitorului!”,
Tin sa subliniez: ce le vor asigura nevoile actuale si viitoare de comunicare – adica, in traducere libera: nu are importanta ca deja siturile se incarca instant, ca deja poti lua orice de pe net extrem de rapid… acum la download e liber nenica :D:D:D
Bineinteles, imi dau si eu seama ca perspectiva mea e cea a unui utilizator casnic, deci poate pentru firme sau alte organizatii o viteza de 10 ori mai mare decat in mod obisnuit chiar conteaza, insa de aia e blog, sa scriu despre ce ma afecteaza pe mine :). A, si costa 59 de lei pe luna… sa se zgarie pe ochi cei care stau in strainatate.

Si inca o chestie tot legata de RCS, care e chiar ok, isi mai spala si ei pacatele dupa cat m-au enervat in ultimele luni (cel putin pe bani putini). Pentru cei care au tableta sau telefon mobil si abonament de cablu exista o aplicatie ce poate fi instalata pe dispozitiv prin care poti sa vezi live mai multe dintre canalale lor sau emisiuni inregistrate (inclusiv documentare). Se activeaza din cont (pe care ti-l creezi pe site cu datele de pe factura) si apoi trebuie sa instalezi aplicatia.

Concluzia serii: Mai nou internetul e frate cu romanul 😀

Haide să ne vedem şi pe Facebook