Nu pot sa cred!

Exista momente in care sunt efectiv stupefiata de lucruri pe care le vad in jurul meu. Acele momente in care imi vine sa declar cu mana pe inima ca doar la noi se poate intampla asa ceva.
Aproape toata lumea a auzit de noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei, din zona Unirii din Bucuresti, deschis cu mare tam-tam dupa nu stiu cati ani de santier. Sincer, dupa experienta americana abia am asteptat sa am aproape o biblioteca moderna, usor accesibila la care sa ma duc cu drag.

Pe langa faptul ca imi face mare placere sa citesc, chiar as fi avut nevoie, acum in prag de final de masterat.

Stupoare: programul de lucru al bibliotecii este de la 10:00 la 18:00 de luni pana vineri. Say what?! Nici nu stiu cum s-ar putea explica un astfel de program, ce explicatie logica poate fi data? Eu, in mod normal, lucrez de la 9 la 18 tot de luni pana vineri si cam asa face toata populatia activa din Romania. Sa inteleg ca targetul acestei biblioteci sunt elevii, studentii si pensionarii, in mod exclusiv?
Sper sa schimbe programul cat de curand, sau sper sa ma fi inselat eu. Pe site asa apare, am atasat si o poza, am incercat sa sun, dar nu a raspuns nimeni. Dar pana la urma:

“Unele cărţi se citesc în bucătărie, altele, în salon. O carte bună se citeşte oriunde.” – Thomas Chandler Haliburton în Cuvinte de spirit ale lui Şam Slick (1853)

Haide să ne vedem şi pe Facebook