Jocuri de jucat în casă pe timp de carantină

Deși perioada de carantină a început de puțină vreme, parcă durează de cel puțin un an. Însă încerc să profit de perioada asta ca să mă conectez mai mult cu fetele mele, să facem mai multe activități și să ne regăsim.

Știu că e greu să fim chiar tot timpul împreună, ne mai și enervăm, mai renunțăm la reguli dar e păcat să pierdem din vedere avantajele pe care ni le aduce această perioadă. 

Acum că fetele sunt ceva mai măricele și putem totuși colabora sau de ce nu, să intrăm în competiție, caut tot felul de variante de jocuri de societate, bineînțeles, adaptate nivelului lor de vârstă. Și deși, evident, pentru mine sunt simple, faptul că suntem acolo toate prinse în horă, îmi creează o stare de bună dispoziție.

Așadar a picat la fix un pachet de la Editura Didactica Publishing House (DPH) cu jocuri numai bune de jucat în perioada asta de restriște, pe care vreau să vi le prezint și vouă. Iar dacă vreți să vi le comandați, folosiți codul FATANOROCOASA la finalul cumpărăturilor pentru un discount de 35% (dacă discountul de pe site e mai mare de atât, rămâne activat cel mai mare).

Unde trăiesc animalele – puzzle

O super activitate, care este chiar mai multe decât un puzzle, e și un joc de asocieri care dezvoltă cunoștințele și spiritul de observație. 

Conține 48 de piese robuste, cu diametrul de 52mm care au imprimate animale, respectiv mediile în care trăiesc ele. Pentru fiecare animal trebuie găsit mediul în care trăiește sau viceversa. Recomandate pentru 3+ ani, eu zic că merg perfect de pe la 2 ani sau chiar mai repede. Faptul că piesele sunt solide și relativ mari, le fac ușor de manevrat de către cei mici și vor fi și rezistente în timp. La noi e concurs între fete, câștigă cine face cele mai multe asocieri. Cred că vă imaginați că diferența de vârstă își spune cuvântul.

Animale domestice – loto

O super idee pentru a ne amuza puțin pe seama norocului pe care îl are fiecare dintre noi. Jocul conține 24 de jetoane și 4 planșe mici cartonate. Regula clasică e de a descoperi rând pe rând jetoanele, iar cine reușeste să completeze primul planșa câștigă. Bineînțeles, pe baza jetoanelor se pot face și tot felul de alte combinații și joculețe, bazându-se pe simțul de observație și capacitatea de asociere a celor care se joacă. Noi am reușit să ne jucăm în 3 mai mult de o oră, însă a trebuit să încheiem când SIlvia s-a enervat că nu a mai câștigat tot ea. 

Poftiți la joacă!

Și lăsați-vă imaginația să zburde! Cutia acestui joc conține 28 de carduri triunghi care au găurele în colțuri și pe care sunt ilustrate fructe și legume, un șnur și o broșură cu tot felul de idei distractive. Dacă alegeți să faceți ghirlande, veți exersa răbdarea și motricitatea fină și apoi organizați și o mică petrecere între voi. Dacă alegeți din jocurile din broșură veți învăța denumiri, veți avea oportunitatea să discuțați despre alimentația sănătoasă și vă veți familiariză cu ce putem cultiva în grădina.

Inventează povești. Meserii pentru comunitate

Un joc absolut minunat pentru stimularea imaginație și dezvoltarea discursului. 

Cutia conține 36 de fișe plastifiate pe care sunt ilustrate diverse personaje, locații și obiecte. Pentru cei mai mici poveștile vor fi doar orale, însă pentru copii care știu deja să scrie jocul poate fi un suport grozav pentru a scrie texte mai lungi. Mai mult, meseriile ilustrate sunt de ajutor în comunitate deci sunt un punct de pornire excelent pentru a discuta și explica despre cum funcționează societatea și care sunt serviciile la care avem dreptul. Pe noi ne-a prins tare mult în mașină, în cel mai recent drum făcut de la Turda la București, am făcut povești, asocieri, caută și găsește.

Creează animale. Puzzle Maxi-Mix

Un puzzle superb pentru cei mai mici, așa cum e Ruxandra mea, cu 24 de piese mari, cu ajutorul cărora îți antrenezi nu doar atenția, ci și imaginația. Ați mai auzit voi de tigrodil? Îl regăsiți în prima poză din articol.

Mă joc și sunt creativ. Calendar

Sunt convinsă că și voi mai aveți zile în care vă întrebați oare ce activități ați mai putea face împreună cu cei mici. Iar fiecare moment de conectare între părinți și copii înseamnă relaxare și zile mai liniștite. Fără să necesite materiale complexe, ci mai mult imaginația, calendarul propune în fiecare zi câte o activitate constructivă și educativă.

Haide să ne vedem şi pe Facebook