Revelion la castel

2012 a fost un an tare bun pentru Fata Norocoasa si s-a terminat in aceeasi reteta, printr-o petrecere foarte reusita la Schloss Leopoldskron, la Salzburg.
Anul acesta am fost invitati de niste rude apropiate sa petrecem trecerea dintre ani impreuna, in Austria, intr-un adevarat concediu de 10 zile.
Pregatirile pentru vacanta le-am facut prin vizionarea filmului Sunetul Muzicii, a carui actiune are loc la Salzburg, iar unele cadre sunt filmate chiar la castelul unde am petrecut noaptea de Revelion.

Receptia s-a facut la orele 19:00, intr-un salon in care ardea focul in seminee, iar in jur de orele 20:00 am fost invitati sa luam masa la unul dintre etajele superioare. Reuniunea oficiala a tinut cam pana pe la unu noaptea. Atasez si niste poze, fiind evident ca ele fac mai mult decat 1000 de cuvinte… Cel mai mult m-a impresionat biblioteca, unde cred ca as sta cu orele sa citesc, insa si sala in care a fost servita masa era deosebita.

La 12 am iesit cu totii afara, in spatele castelului, langa lac, intr-un peisaj superb ca sa ne uitam la focurile de artificii si sa ne bucuram impreuna.
Mancarea a fost adaptata contextului, portii mici si gusturi deosebite, tot mai mult cred ca e mai bine asa decat cum suntem obisnuiti noi in general, cu portii babane si de multe ori fade.

Dupa focurile de artificii s-a si dansat putin, pe muzica instrumentala live, in aceeasi camera in care s-a facut receptia, intr-o atmosfera plina de pace si bunastare. Dupa ce majoritatea s-a retras, noi impreuna cu prietenii nostri am continuat petrecerea in beciul castelului, descoperit intamplator. Acolo se stransesera mai multi tineri care dansau, am dedus noi – americani, fara sa fie nimic organizat dinainte :).

A doua zi dimineata am fost invitati la Opera din Salzburg pentru concertul de Anul Nou, care mie mi-a placut foarte mult. Acustica nemaipomenita, arii cunoscute si apreciate, doar baletul ar fi putut sa exceleze ceva mai mult, dar poate si dansatorii petrecusera cu o noapte inainte :).

Ne gandim sa revenim in vara cu bicicletele pe masina, pentru a descoperi zona zona mai la pas, credem ca ar putea iesi o vacanta tare frumoasa.

Haide să ne vedem şi pe Facebook