Planuri de vacanță

În poza de mai sus este Silvia după ceremonia de încheiere a clasei pregătitoare, trăindu-și practic primele ore de vacanță. Descrierea cea mai potrivită pentru poza asta am considerat-o a fi: atunci când ești în vacanță, toate obictele din jur ți se vor părea șezlonguri.

Mă bucur din tot sufletul că școala s-a terminat în sfârșit, mă cam obosea (spre epuizare) trezitul la șase, șase și un pic dimineață, mai ales că mai repede de unsprezece treizeci noaptea nu mă culcam. Acum că mama s-a pensionat o să le las pe fete la Turda câteva săptămâni și sper că o să aibă parte de niște zile de vacanță la fel de frumoase cum erau ale mele. Iar eu o să recuperez la somn, mult somn.

Mijlocul lui iulie o să ne prindă în Grecia, în celebrul Halkidiki unde ne-am rezervat o vacanță fără pretenții, la un mic hotel/vilă, cu pisicină, foarte aproape de plajă, într-un sat pitoresc. Deși aștept cu entuziam plecarea noastră, mă tot gândesc la reacțiile pe care Silvia le-a făcut pe piele de la soare în ultimii ani. Am folosit protecție solară de bebeluși și când era mică, am stat de obicei la umbră, nu am expus-o exagerat niciodată, și totuși a dobândit o sensibilitate care ne dă bătăi de cap. Anul ăsta are chiar un costum cu protecție SPF cu mâneci lungi și pantaloni până la genunchi. Sper să nu o chinuie, căci mi-ar părea tare rău să întrerupem tradiția vacanțelor la mare. Eu m-am înarmat cu propriile produse de protecție solară și loțiuni după plajă, și astea fac parte din ritualul meu de la mare, mi-a trecut de mult pasiunea de a mă înnegri la plajă.

Produsele de protecție solară pe care o să le iau în Grecia

După Grecia, fetele o să ia drumul Alexandriei, la ceilalți bunici, iar noi o să ne putem odihni după concediu. Glumesc, și nu prea, părinții de copii mici știu ce zic ?. Iar mai apoi profităm din nou de faptul că tata locuiește în UK așa că o să mergem pe capul lui vreo… multe zile. De data asta o să vină și Vlad, iar în doi o să ne organizăm un citybreak la Londra și încă unul cu tot familionul la Brighton. Deja am început să pun pe listă ce merită văzut și cum să ne organizăm, deci dacă aveți vreun pont pentru cele două, le aștept cu drag.

Cred că doar spre final de august o să ne statornicim în București, iar eu iubesc perioada aceea când toată lumea e plecată și parcă totul e mai domol. Am pregătită o listă de lecturi special pentru zilele acelea de sfârșit de vară.

Și parcă văd că o să bat din palme și e deja cinci septembrie, prima zi de școală, dar până atunci o să ne bucurăm cu toții de o vară cu adevărat frumoasă.

Haide să ne vedem şi pe Facebook