Nici mall-urile nu mai sunt ce au fost

Și deși expresia asta are în mod obișnuit o conotație negativă, eu v-o spun în cel mai pozitiv mod pentru că zilele trecute am rămas foarte plăcut impresionată de ParkLake Shopping Center. Mall-ul ăsta cred că e cel mai nou din București, sau poate printre cele mai noi, nu știu exact, însă pentru noi a fost prima vizită. Și spun noi pentru că am fost la o plimbărică împreună cu Ruxandra, fetița mea de aproape 3 luni, să mă benoclez un pic prin vitrine în căutarea completării ținutei pentru botez (fusta o am deja de la Simon & Celine, e din același material ca și rochițele fetelor). Pe scurt, aveam nevoie de o bluză și niște pantofi. Obișnuită fiind să fac multe cumpărături online, evident am avut la mine o listă scurtă de lucruri pe care voiam să le văd în realitate, găsite și analizate în detaliu dinainte.

Dar nu despre cumpărături vreau să vă povestesc în articolul ăsta, ci despre cât baby-friendly mi s-a părut mall-ul. Deși nu plecasem cu intenția de a observa cum se prezintă la acest capitol, am sesizat dedicarea către mamă și copil așa că de acum îl declar mall-ul meu favorit.

DE CE?

Cameră de alăptat și schimbat bebelușii

La etaj, în zona de food court există această cameră specială, de fapt sunt două încăperi, frumos decorate, unde poți alăpta și schimba scutece liniștită. Deși nu am absolut nici o problemă cu mamele care alăptează în public, eu sincer mă cam jenez să o fac și dacă pot evita procesul mă simt mult mai relaxată. În încăperea unde se alăpta erau 4 fotolii relativ comode și prize, deci numai bine dacă voiai să-ți pui un pic telefonul la încărcat. Singura observație de care mi-ar plăcea să țină cont – pentru măsuțele de înfășat nu exista rolă mare de hârtie, poți improviza doar cu șervete de dimensiune obișnuită, de șters pe mâini. Un exemplu bun cu rolă mare pentru masă de înfășat e Ikea.

Zonă dedicată bebelușilor în food court

E prima dată când văd un aparat de încălzit biberoane și un cuptor cu microunde puse la dispoziția clienților gratis. Și scăunelele sunt simpatice și în număr mare. Mă întreb dacă în weekend sunt îndeajuns.

Terasă largă și prietenoasă

În mall poate fi destul de cald. Dacă mai și porți bebelușul atunci ajungi probabil să te încingi. O pauză afară e mai mult decât binevenită, la fel cum am făcut și eu cu Ruxandra. Ne-am bucurat amândouă de atmosfera plăcută de afară, eu chiar am jubilat mâncând o prăjitură de la Emilia.

Amplasarea magazinelor făcută cu cap

Adică nu a trebuit să mă învârt besmetic din capăt în capăt. Magazinele de pantofi erau într-o zonă, copiii în alta, chiar și magazinele de lenjerie, care sunt mai mici, erau vecine. Asta m-a făcut să economisesc timp și energie deși vechile reguli de marketing (care ziceau că hai să plimbăm clientul peste tot că poate cumpără mai mult) au fost încălcate. Ce să-i faci, și cumpărătorii au devenit mai conștienți și iată cum un element ca acesta poate ajuta la fidelizare.

Încărcare telefon gratis

Cu cod, frumos, în siguranță. Deci chiar dacă nu ai la tine cablu pentru priză, nu-i bai, îți bagi telefonul la căsuțe și îl scoți după ce ți-ai făcut cumpărăturile.

Locuri de joacă pentru picii mai măricei

Știu că asta nu ține strict de mame și bebeluși, dar toți bebelușii cresc până la urmă, iar pentru cei cu doi copii, cum sunt eu, chiar e minunat să ai cu ce să-i ocupi timpul copilului mai mare până te învârți la magazine. Lângă magazinul Lego e cel mai fain :).

Dar nu putea fi totul chiar perfect… și e așa de ușor de făcut… Niște mici vestiare pe modelul celor care sunt la hypermarketuri. Am văzut și prin alte malluri. Cum are și Ikea de exemplu. Niște dulăpioare cu cod unde să-ți poți lăsa una, alta, o geacă, cumpărături, din astea. Am întrebat la recepție, iar un tip de acolo m-a direcționat spre Carrefour, să încerc să-mi las geaca acolo, însă a fost contrazis de colega lui că de fapt nu o să mă lase de la pază. În fine, se poate face și se poate face ușor.

So, ce părere aveți, e de bine pentru mame și bebei, nu-i așa?

Haide să ne vedem şi pe Facebook