Nunta de lemn – când anii trec mai repede decât minutele

Dacă ar fi să derulez timpul înapoi, așa cum derulezi un film sau cum derulam pe vremuri o casetă audio, ultimii 5 ani din viața mea au fost ca o bătaie din palme. Amintirile se contopesc, se suprapun, se înlănțuie cu repeziciune în sufletul și mintea mea. 

Acum 5 ani, de 14 februarie, așadar chiar de Sfântul Valentin, m-am cununat civil cu Vlad, într-o zi neașteptat de caldă și senină. La cununie nu am fost doar noi doi, căci o aveam deja de vreo 6 luni pe Silvia în pântece și lucrul acesta face ca amintirea să fie și mai plăcută.
Așadar pentru noi ziua de 14 nu este doar o sărbătoare împrumutată, este chiar ziua pe care o s-o sărbătorim de acum înainte. M-am tot gândit să-i fac lui Vlad un cadou personalizat, dar încă nu am decis. Voi ce idei de cadouri valentine’s day pentru bărbați aveți?

În cei 5 ani care sau scurs de atunci ne-am ales cu doi copii, un cămin al nostru care ne încape pe toți patru, o liniște interioară care nu poate fi înlocuită cu nici o altă satisfacție materială și o poftă de viață care sper să mă țină mult timp de acum înainte. Nu e nici la noi doar lapte și miere, dar în general am un sentiment de mulțumire care mă însoțește zi de zi, fie că trec prin clipe fericite sau provocări. Uneori mă și tem ca în starea asta de bine să nu se întâmple ceva rău, ca parcă prea s-au așezat toate. Dar încerc să îmi mențin viața în echilibru, să fac bine atunci când pot, să ajung, să fiu cât de cât cu sufletul curat. 

Acum, în ajun de sărbătoare a iubirii, gândurile mi se reîntorc la cadouri, la bucurii pe care le putem face celor din jurul nostru, mai ales atunci când intuim ce și-ar putea dori cei dragi. De multe ori nici măcar nu trebuie să fie lucruri materiale, poate fi o zi frumoasă petrecută împreună, un fel de mâncare preferat gătit cu dragoste sau un vin bun băut la lumina lumânărilor. 

Profitați de ocazia care urmează și arătați-le partenerilor voștri, fie că sunt ei soți, iubiți sau prieteni, că îi apreciați, că vă bucurați că sunt prezenți în sufletul vostru. 

Haide să ne vedem şi pe Facebook