M-am hotarat sa scriu un articol scurt, inca sub impresia momentului, mai exact sub impresia creata de cea mai recenta comanda de mancare de pranz plasata de mine si colegii mei.
Nu cred ca exista bucurestean care sa nu fi trait vreo experienta negativa legata de firmele care fac livre de mancare in acest oras. Pot enumera cateva dintre ele:
– intarzieri nejustificate
– produse lipsa
– produse reci si uneori naclaite (ca si cum ar fi fost pregatite cu o zi inainte)
– gramaje mult mai mici decat cele declarate
– simplu: mancare nasoala
– aceeasi ciorba (de legume) in combinatie cu diverse adaugiri, denumita mai apoi ciorba de fasole, ciorba taraneasca, ciorba de perisoare etc
– produse introduse aiurea pe nota de plata
ETC.
Noi cel mai des ne-am confruntat cu problema numarul unu si cu problema numarul cinci. Ambele extrem de ingrijoratoare. De cele mai multe ori, pentru prestatorii acestor servicii aceste doua probleme nici macar nu sunt considerate probleme, fiind incadrate in categoria chestiunilor relative, discutabile…
S-a intamplat totusi odata sa primim un platou cu prajituri ca scuza la intarzierea livrarii, demn de apreciat, dar cam atat. In rest nimic, nimic, doar scuze robotice (nici macar acelea in unele cazuri), nici vorba de un discount pentru o comanda viitoare, produse aditionale ca sa ne mai treaca supararea sau alte mici atentii care totusi te mai imbuneaza.
Toata polologhia de mai sus a fost determinata de picatura care a umplut paharul, ca sa zic asa, turnata de cei de la Tratoria Il Calcio Amzei de la care am facut azi o comanda de pizza si niste salate.
Ni s-a comunicat un termen de livrare de 50 de minute, am sunat dupa 80 de minute iar operatoarea (de altfel serviabila, dar robotic serviabila) ne-a spus ca mancarea este pe drum “mai dureaza 5 minute”, iar comanda a ajuns efectiv dupa cam 100 de minute. Cred ca nu mai am ce sa comentez, ma si enerveaza sa fiu “reclamagioaica”, dar treaba asta este atat de raspandita la firmele de livrare din Bucuresti ca ma gandesc serios sa pornesc pe Facebook un grup al celor care au o nemultumire vizavi de acest subiect :D.
Si din pacate pizza a ajuns rece si cam necoapta, dupa ce am incalzit-o in microunde s-a pleostit complet, blatul fiind si subtire si dupa cum ziceam cam necopt, deci a trebuit sa ma multumesc cu un pranz ratat si cu o eliberare sufleteasca si oarecum gastronomica pe blog.
Intrebarea mea este daca este o problema a Bucurestiului, cum sunt multe altele doar aici (sau sa zicem in sudul tarii) sau asa se intampla si in alte orase?
PS: Nu ma intelegeti gresit, iubesc Bucurestiul si nu vreau sa ma mut altundeva 🙂