Cum preferati, 15 minute de curătenie în fiecare zi sau câteva ore în weekend?

În ciuda faptului că multe dintre sfaturile moderne de parenting spun să lași curățenia de o parte și să te preocupi cât mai mult de copii, vă mărturisesc că mie îmi e foarte greu să mă simt bine la mine în casă atâta timp cât nu este ordine și curățenie.

Nu vă imaginați că aș fi vreo sfântă la acest capitol, în schimb îmi place să am lucrurile organizate, aranjate și să le pot găsi ușor atunci când le caut. Pe lângă asta mă interesează ca și pe jos să fie curat mai ales că fetele sunt încă mici și se joacă mult pe podea. De multe ori își iau și perne sau pături pe care le poartă prin toată casa.

Așa că, pentru a-mi simplifica curățenia din casă îmi propun ca în fiecare zi să fac câte ceva, maxim 15 minute, cu indulgență 20, ca să păstrez casa în ordine iar curățenia să nu devină o corvoadă de mai multe ore în weekend. Principiul este următorul: pentru fiecare încăpere aloc câte 20 de minute pe zilnic, prin rotație, iar periodic, o dată pe săptămână, respectiv o dată pe lună fac încerc să fac chestiuni care sunt mai mari. Din fericire mă bazez și pe o doamnă care vine săptămânal și mai face una, alta, dar chiar și așa tot este necesar să mă implic direct.

Am așadar o rutină pe care vă propun să o încercați și voi zilnic, cu mici sarcini de îndeplinit.

Indiferent de încăperea pe care o veți lua în calcul pentru ziua respectivă un lucru cu siguranță trebuie faceți: să dați pe jos cu mopul. Mai mult, bănuiesc că la fel ca și mine vă doriți cât mai puține chimicale în casă și de asemenea cât mai puține bacterii. 

Eu am testat de curând mopul cu aburi de la Rovus Nano steamer, de care sunt foarte încântată așa că o să vă povestesc și vouă de el. Recunosc că văzusem acum ceva timp la fina mea un mop de genul acesta, de care mi-a spus că este mulțumită, deci m-am bucurat că am avut ocazia să mă folosesc chiar de Rovus. 

Conceptul Rovus Nano Steamer este unul inovativ și foarte folositor, beneficiile lui principale fiind faptul că elimină 99% dintre bacterii și nu necesită nici un fel de chimicale (soluții de curățat). Bacteriile sunt eliminate datorită faptului că aburul uscat produs de mop este extrem de fin și intră în profunzimea suprafețelor.

Rezervorul de 200 de ml poate fi umplut cu apă de la robinet iar după ce îl pornești nu durează mai mult de 30 de secunde până să înceapă să producă abur. Poate fi folosit pe suprafețe netede cu laveta cu peri mici dar merge foarte bine și pe covoare care nu sunt sensibile folosind laveta cu perii mari și suportul de plastic, pentru o alglisare mai ușoară.

Din punctul meu de vedere este super căci nu mai trebuie să mă complic cu găleata cu apă, cu storsul mopului și apoi cu timpul de așteptare destul de lung până se usucă podeaua (mai ales iarna). La final rezervele de mop pot fi spălate la mașină.

Din câte am citit în manualul de instrucțiuni timpul mediu de folosire a unui rezervor întreg este de 9 minute ceea ce este absolut suficient pentru un apartament mediu de două camere.

Eu zic că în perioada următoare poate fi o achiziție foarte binevenită pentru că facem curățenia de Crăciun, dar este util mai ales pentru utilizarea lui de zi cu zi. Eu îl văd ca un obiect indispensabil într-o casă cu bebeluși, unde mai vrem să folosim chimicale, dar vrem să fie cât mai curat. Perioada critică e când ei merg în patru labe, dar au și obiceiul de a-și băga mâinile în guriță.

Am pregătit pentru voi și un mic filmuleț de prezentare, un fel de unboxing care sper să vă prindă bine. Sunt curioasă dacă știați de Rovus Nano Steamer și ce părere aveți. L-ați cumpăra?

fs

Haide să ne vedem şi pe Facebook