Sportul nostru cel de toate zilele sau cum încerc să mă mențin în formă după 35 de ani

Consider că sunt o femeie norocoasă din punct de vedere genetic, trăind o bună parte din viața mea de până acum după principiul că pot mânca cam orice și oricum căci nu se vede. Adică mâncam și nu mă îngrășam, chiar nu am avut niciodată vreun stres legat de treaba asta, cum am văzut că se întâmpla deseori în jurul meu. Nici nu am fost vreo silfidă, n-aș vrea să mă înțelegeți greșit, am avut de când mă știu forme, iar proporțiile corpului meu mă avantajau.

Mama, la fel, nu am auzit-o vreodată să țină vreo cură de slăbire, a mâncat dintotdeuna moderat și din toate, și așa ne-a crescut și pe noi.

Însă încet, încet mi se pare că metabolismul încetinește, nu mai am același zvâc pe care îl aveam acum câțiva ani, nu orice mâncare îmi cade bine, parcă per general nu mă mai simt așa de bine cu mine. Mărimea hainelor a rămas la fel, 38 sau M, la fel cum aveam și la 20 de ani, însă când îmi prind coapsa, carnea mea nu se mai simte la fel. Și e perfect normal, doar am îmbătrânit cu 15 ani de atunci, am avut doi copii și o viață relativ sedentară.

După nașterea Ruxandrei burta nu s-a mai aplatizat de la sine, așa cum s-a întâmplat în cazul Silviei, și a fost cred singura perioadă din viața mea în care am simțit că nici un articol de îmbrăcăminte nu mi se mai potrivește. Nu că nu m-ar fi încăput sau că nu mi s-ar fi potrivit mărimea, ci pur și simplu nimic nu mai cădea pe mine așa cum mi-ar fi plăcut.

Așa că în martie anul trecut, am decis să încerc varianta unui antrenor personal prin Skype, cu sesiuni la mine acasă, de două ori pe săptămână. Culmea, doar am avut gândul că ce bine ar fi să am un serviciu de genul ăsta, iar a doua zi am primit o recomandare în notificările de la Facebook. La momentul respectiv, ca de altfel și acum, pentru mine iese din discuție mersul la sălă, căci efectiv nu am timp. Așadar am găsit-o pe Alexandra, mi-am achiziționat un minim de necesare și m-am apucat de treabă. Mi-am luat de la Decathlon o salteluță, o minge de exerciții, un set de greutăți pentru încheieturi și glezne și două gantere mici. Încet, ne-am intrat într-o rutină, am exersat tot felul de combinații, am făcut mențineri, cardio și streching. Pe măsură ce făceam antrenamente îmi plăcea tot mai mult activitatea asta. Și în prezent am sesiuni de 2 ori pe săptămâna, de obicei de la 7 la 8 dimineața. Cât am stat în concediul de maternitate mi-a fost mai ușor căci le făceam de la 10 la 11 dimineața, dar acum trebuie să mă adaptez în funcție de programul de la birou.

Am avut și antrenamente în care nu am avut altă supraveghere pentru fete dar Alexandra s-a adaptat situației și ritmului meu. 

În timp s-au văzut rezultatele, mă simt confortabil în orice ținută, fie ea și strâmtă în jurul abdomenului, îmi simt carnea mai tare, am alt nivel de energie și nu mai simt frigul atât de profund. M-am obișnuit așa de mult cu antrenamentele astea de parcă sunt ca spălatul pe dinți, nu mai pot fără. Am mai primit întrebări că de ce nu fac singură, mai ales că acum cam știu care sunt exercițiile, ce poate fi asa de complicat? Însă nu e numai despre a cunoște exercițiile, este vorba de motivație, de ajutorul pe care îl primești constant de la antrenor, de combinațiile pe care le gândește, cum să antrenezi pe rând diferite grupe de mușchi și până la urmă se stabilește și o conexiune umană, prietenie, care mie mi se pare esențială când e vorba de efort fizic constant și regulat.

Alexandra a încercat să mă convingă să renunț la pâine pentru o perioadă în ideea că va fi mult mai ușor să mențin un abdoment plat decât să îl scad doar prin sport. Din păcate nu reușesc decât să reduc cantitatea de pâine consumată, îmi place prea mult ca să renunț cu totul la ea. Într-o vreme mi-a propus și să îmi analizeze dieta, prin niște reguli de bun simț, însă nu m-am putut eu ține de procedură, nu sunt destul de disciplinată. Fac maximul ce pot și încă să mă simt confortabil.

Recunosc, sunt mândră că fac treaba asta de aproape de un an deja, sunt mult mai tonifiată și încrezătoare. Dacă v-ați regăsit cât de cât în povestea mea, puteți încerca și voi metoda asta de a face sport acasă, Alexandra are o ofertă specială în luna ianuarie, un abonament de 8 ședințe costă 240 de lei în loc de 480 cât e în mod obișnuit. Pachetul de 16 sedințe e tot așa, redus la jumătate adică 330 de lei. Eu v-aș zice “give it a go”, s-ar putea să vă prindă microbul, iar vara asta să fiți în cea mai bună formă posibilă. 

Haide să ne vedem şi pe Facebook