Rubrica de marti, despre ce mi-a plăcut în săptămâna care a trecut – ep.6

A venit din nou toamna cu vremea ei călduroasă de septembrie, iar eu vreau să mă reapuc de rubrica cu lucruri care mi-au plăcut săptămâna trecută. Cred că mi-am reintrat deja destul de bine rutină, întreruptă în vacanța de vară de atâtea plimbări, ca să pot relua cu succes mica mea rubricuță săptămânală.

O să încep prin a vă povesti despre contul de Instagram al doamnei doctor Mihaela Bilic, nutriționista în care am cea mai mare încredere. Provocarea pe care ea și-a propus-o este ca timp de 100 de zile să prezinte câte un produs preferat dintre cele uzuale, pe care le putem cumpăra de la mai toate magazinele alimentare. Am urmărit cu interes rubrica mai ales că mi se pare că trăim într-o neîncredere obsedantă legate de alimente și de cât de rău ne pot face. De fiecare dată dumneai pledează pentru echilibru, nu crede în diete exclusiviste și face tot posibilul să atenueze fricile noastre venite pe filieră mass-media. Am încercat mai multe dintre recomandările propuse și o să fac și un videoclip dedicat pe tema asta, în genul “Testez recomandarile alimentare ale nutriționistei Mihaela Bilic”. Vă recomand să urmăriți și voi contul ca să vedeți ce mai spune despre una și peste alta.

Sâmbătă seara am fost în sfârșit doar eu cu Vlad în oraș la petrecerea Overnite. Nu știu dacă cunoașteți deja conceptul, sunt o serie de petreceri organizate de vărul meu Lucian Moldovanu în diverse locații din București iar noi de data asta am prins-o pe cea de pe terasa hotelului Radisson Blu. A fost o după amiază superbă, complimentată cu niște spumant rose, dans și oameni frumoși. Vă las linkul paginii de Facebook aici, urmăriți-i evenimentele, se organizează cam din două în două luni și cred că sunt unele dintre cele mai reușite din București

Ca să rămânem la capitolul mici plăceri nevinovate, vreau să vă spun că am descoperit un cidru excelent deși destul de scump. Pe când ne-am întors de la Turda Vlad mă aștepta cu câteva sticle de diverse arome și toate mi-au plăcut extraordinar de mult, chiar de vreo câteva ori mai mult decât obișnuitele băuturi de la Strongbow sau Somersby. De aceea consider că prețul de 10 RON pe o sticlă este justificat, bineînțeles plătit doar din când în când, atunci când vrei să îți faci o plăcere.

Pe la finalul lunii mai v-am arătat întru un vlog și v-am povestit și pe Facebook că am făcut o reclamă la site-ul kidlet.ro. Reclama este în sfârșit gata și vă invit și pe voi s-o vedeți. Ne-am distrat tare bine la filmări și consider că fost un proiect de succes. Singura observație e că mie mi se pare că sunt prea tare machiată în videoclip, dar cred cum percepția este subiectivă poate altora nu li se pare așa.

Săptămâna trecută a început și Silvia grădinița. Are o educatoare nouă, foarte tânără, care mi-a lăsat o impresie grozavă. În sfârșit nu am mai auzi-o că nu vrea să meargă la grădiniță. Am fost și la a doua ședință cu părinții (prima fiind cea de la anul trecut) am pus țara la cale împreună cu ceilalți și sper ca celor mici să le fie bine și anul ăsta.

Joi seara am aterizat ca printr-un noroc la un concert de muzică simfonică la Sala Palatului, în cadrul festivalului Enescu. Am ascultat cu nesaț muzica lui Enescu, Korngold (de care nu știam până acum) și Ceaikovski și o interpretare la vioară a talentatului Rey Chen. O prietenă m-a anunțat din scurt că are un bilet în plus, am făcut câteva mici artificii logistice și am petrecut o seară minunată. Nu am mai fost la operă, teatru sau alte evenimente culturale de mai bine de un an. Pur și simplu nu mi-a permis timpul. De aceea pentru mine din punctul ăsta de vedere a fost ca o gură de aer proaspăt. Sper ca stagiunea asta să reușim să ne organizăm și noi la câte un spectacol din când în când.

M-aș bucura să-mi povestiți în comentarii despre lucrurile care v-au plăcut sau care v-au impresionat săptămâna trecută, vreau să împărtășim tonul pozitiv al acestei rubrici și cu restul. Să ne recitim cu bine săptămâna viitoare!

Haide să ne vedem şi pe Facebook