Colicile, bată-le vina! Cum scăpăm de ele? (P)

Mi se întâmplă des să mă reîntorc cu gândul spre primele săptămâni de la nașterea primei mele fetițe, Silvia, care are acum 4 ani și câteva zile. Nu prea îmi vine să cred cât de mult timp a trecut deja de când a apărut în viața mea și totuși parcă a fost ieri. Am trăit atunci atât de intens, am avut atâtea emoții și mi se întâmplau o grămadă de lucruri pentru prima oară. A fost ca și când m-am născut și eu din nou, deodată cu ea.

Au fost multe nopți în care am dormit în intervale de câte o oră, au fost multe plimbări în jurul blocului, alteori în jurul canapelei și multe minute de ținut sus ca să o aud cu eructează. Au fost și plânsete, de cele mai multe ori ale ei, dar uneori și ale mele. Prin aceleași stări au trecut deodată cu mine multe alte mame, probabil mai toate, însă pentru unele dintre ele cireașa de pe tort au fost colicile. Atunci când bebele este hrănit, schimbat, odihnit, purtat în brațe și el totuși plânge, iar tu simți că ceva nu îi e bine în burtică. Atunci când e în pătuț și îl vezi că se strânge de burtică și ai face orice să îl ajuți.

Eu îți propun o soluție, de care am auzit și eu recent, dar care poate o să vă ușureze un pic viața la început de drum. Este vorba de picăturile ColiPrev, fostul ColiCalmin, cu exact aceeași formulă, doar cu un nume nou.

ColiPrev e un supliment alimentar sub formă de picături, din surse naturale, cu cea mai mare concentrație de enzimă lactază comparativ cu alte produse de pe piață, fără zahăr sau alcool și poate fi administrat de la naștere până la 4 luni. Pentru că după 4 luni, spre fericirea părinților colicii cam dispar de la sine.

“ColiPrev acționează direct asupra cauzei primare a colicilor, și anume deficiența temporară de lactază, calmând astfel durerile abdominale.

Lactoza NU trebuie eliminată din alimentația sugarului, dar este recomandat să facilităm scindarea acesteia în cele 2 componente (glucoza și galactoza) în prezența enzimei lactază, pentru o bună digestie.

Studii în domeniu susțin că beneficiile lactozei în alimentația sugarului sunt superioare dezavantajelor. Astfel, lactoza asigură aproximativ 40% din energia necesară nou-născutului și facilitează absorția calciului și a fierului în organism asigurându-se sănătatea microflorei intestinale. Mai mult, galactoza rezultată prin scindarea lactozei este încorporată în mod direct, ca și galactolipide, în sistemul nervos central.”

De ce ColiPrev și nu altceva?

  • acționează direct asupra cauzei primare a colicilor, și anume deficiența temporară de lactază, calmând astfel durerile abdominale;
  • are cea mai mare concentrație de enzima lactază de pe piață;
  • nu necesită timp de așteptare din momentul preparării și până la administrare;
  • nu necesită păstrarea la rece după desigilare;
  • cel mai bun raport calitate-preț.

Pentru viitoarele mămici și mamele care au născut de curând am și un mic concurs în care puteți câștiga produse ColiPrev, trebuie doar să lăsați un comentariu la postarea de pe Facebook (atenție, nu comentariu pe blog). Comentariul trebuie să conțină răspunsul la întrebarea care credeți că este cel mai util obiect pe care o mamă îl poate primi cadou pentru bebelușul ei?

Haide să ne vedem şi pe Facebook