Știti ce înseamnă educatie alternativă?

Unul dintre lucrurile pe care pot să-l afirm cu siguranță despre părinții din generația noastră este că acordă importanța cuvenită educației copiilor lor, se informează și fac eforturi constante pentru a găsi metodele educaționale optime, adaptate celor mici. Toți se interesează de grădinițe, de metode alternative, caută să înțeleagă ce înseamnă Montessori sau Waldorf.

Pentru toți aceștia, duminică va avea loc un târg dedicat, Iarmaroc Edu – Metode Alternative de Educație. Pe 17 martie, de la ora 10 la ora 19 30 îl găsiți la Nod Makerspace, cu prezentări de grădinițe și centre educaționale, ateliere, cursuri și zona expozițională. 
Acest proiect pilot dedicat educației alternative este organizat de The Village – Your Family Hub.

În cadrul târgului veți putea discuta cu reprezentanții multor grădinițe: Bergman Nature Kindergarten, Grădinița Educarium, Grădinița și Școala Monterra, Grădinița Montessano, Grădinița Natura Montessori, Grădinița Nicoland, Conil Kindergarten, Grădinița Mariposakids. Din zona expo ateliere și cursuri educaționale diverse mi-a atras atenția în special metoda Jolly Learning UK ale căror lecții demo le puteți testa în cadrul standului Jolly School Romania. Fiecare atelier are câte 6 locuri disponibile, este necesară doar o rezervare, pe care o puteți face aici.

Vor mai fi prezenți Bufnița din tei, Edumarket, Eematico, Grow Together, Mima Muzica & Fabulafia, Painting Room, Playouth, Pictura 3D, Smarty Kids, Swim Art. Aveți ce să studiați :).

Pentru cei mici există și un loc de joacă, organizat de Matei din Tei, Eematico și The Village Hub. Iar pentru cei foarte mici avem la dispoziție o zona de schimbat, alăptat și hrănit bebelușii – powered by Artesana – Partenerul Părinților.

Cărți educaționale găsiți la standul Cărturești, iar jucării deștepte la VulpToys și Jucărie la cutie.

Iar pe mine mă găsiți la standul Grow Up Romania de la ora 13 30 până șa 15 30. Haideți să ne întâlnim și să vorbim despre cum putem ajuta pentru un oraș mai prietenos cu copiii. Avem la stand flyere și postere pentru toate campaniile noastre și cele mai noi stickere, pentru șoferi cool și civilizați.

Intrarea la târg costă 10 lei pentru adulți, pentru copii este gratuit. Las mai jos programul atelierelor, iar mai multe detalii găsiți pe Revista Margot.

  • 10:30-11:30 – Workshop „Cum alegem grădinița potrivită pentru copilul nostru? Ce criterii sunt cele mai importante?” – susținut de Ruxandra Manea, fondator Educarium School & Kindergarten și cofondator și board member Aspire Teachers. În cadrul acestui workshop, părintele va lucra efectiv pe criterii și prioritati, urmând a fi pus în diferite scenarii care să îl ajute să înțeleagă mai bine ce contează pentru el atunci când alege viitoarea grădiniță pentru copilul lui. Durata: 45 min.
  • 12:00 -13:00 – Workshop Montessori Acasă – susținut de un reprezentant al grădiniței Monterra.
  • 13:30-14:30 – Panel metoda Montessori – Este metoda Montessori potrivită pentru copilul tău? Invitați reprezentaț ai grădinițelor: Grădinița Monterra, Natura Montessori și Montessano. Durata; 45 min.
  • 15:00-16:00- Panel Forest Kindergarten – educație în natură. Grădinița în pădure – o opțiune pentru copilul tău? Invitați reprezentanți: Bergman Nature Kindergarten, Karin’s Kids Academy. Durata: 45 min.
  • 16:30- 17:30 – Workshop „Poate fi părintele și un bun coach pentru copilul său?” – susținut deParent as Coach – Erickson International. Tehnici simple și puternice, care îți permit să construiți o relație puternică, respectuoasă și iubitoare cu copilul tău. Durata 45 min
  • 18:30- 19:15 Mariposa Kids, learning 4 life Speaker: Dana Ion, fondator Mariposa Kids

Haide să ne vedem şi pe Facebook