Shazam – aplicatia care functioneaza neasteptat

… de bine.
Telefonul pe care-l am acum este un Samsung Galaxy S2 (foarte fain telefon, by the way, ascultati-ma pe mine, care am fost innebunita dupa Iphone).
Printre aplicatiile pe care le am instalate este si acest Shazam care descopera ce melodie se aude in orice context. Exemplu: esti intr-un bar si la boxe se aude o melodie care iti place, dar nu stii cum se numeste si vrei sa stii ca s-o iei si tu de pe net. Scoti telefonul, deschizi aplicatia, o lasi sa asculte si daca ai legatura la net iti spune pe loc ce melodie e, daca nu ai net chiar in momentul ala, inregistrarea respectiva (de obicei in jur de 30 de sec sau mai putin) se pastreaza in memoria telefonului si ti-o identifica atunci cand te legi la net. Nu stiu cum functioneaza – si nimeni nu mi-a putut explica – cauta dupa versuri? dupa linia melodica? pe ce site cauta? etc.


Marele PLUS al aplicatiei, care era de fapt subiectul acestui post este sensiblitatea ei. Eram in asteptare la cabinetul de cosmetica, pe un holisor. Vanzoleala mare, pasi, cateva fete radeau si de undeva dintr-o camera se auzea in surdina o melodie faina pe care n-o stiam. Putea sa jur ca nu va functiona… Evident, n-a fost cazul. M-am mirat de mirarea mea ca iata ce bine functioneaza acesta apliactie.
Exemplu 2. Eram la semafor, asteptam sa trec strada. Zapada mare, orice masina ca trecea pe langa noi facea un zgomot puternic. Intersectia era langa Unirii, deci zona nu tocmai linistita. In spatele meu, o masina stationata, cu geamurile inchise, din care se auzea o melodie (atentie, se auzea, nu urla). Scot telefonul, si din nou ma mir de mirarea mea ca repede a descoperit (in mod corect) cine si ce canta.
Sa fie simbioza perfecta din S2 si aplicatie? Sau Shazamul merita toate laudele?

Haide să ne vedem şi pe Facebook